IMG_6074-k.JPG

shdc

Speelavond:
Dinsdag 19.30 uur

Speellocatie:
Wijkcentrum De Vleugel
Aart van der Leeuwlaan 4
2624 LD Delft

Goed bereikbaar:
OV: tram 1, halte Martinus Nijhofflaan
Auto: 's avonds gratis parkeren

vleugel-293x180

cdhs

hetei-k

Clubblad Het Ei

shdc

TC-info


Spelreglementen

Tijdens de clubavonden wordt er gespeeld volgens de spelregels van de Nederlandse Bridge Bond. Hierbij zijn ook de alerteerregeling en de regeling betreffende Bruine Stickerconventies en Hoogst Ongebruikelijke Methoden (HOM) van toepassing.

Stopregel

Ook is het gebruik van de zogenaamde stopregel verplicht. Deze regel schrijft voor dat elk openingsbod van twee of hoger en elk sprong(volg)bod voorafgegaan moet worden door het neerleggen van de STOP-kaart uit de biddingbox. De volgende speler is vervolgens verplicht ongeveer 10 seconden te wachten alvorens te bieden. Een bieding ("pas" is ook een bieding) gedaan binnen die termijn van 10 seconden kan worden aangemerkt als een ongeoorloofde inlichting. Het negeren van de stopregel is daarom een overtreding van de spelregels.

 

Reglementen

Op de website van de NBB kunt u de tekst van het spelregelboekje downloaden, evenals de teksten van o.a. het wedstrijdreglement (zie ook hieronder).

NBB-reglementen:

Uiteraard heeft bridgeclub Prometheus ook een eigen wedstrijdreglement waarin allerlei andere zaken zijn geregeld, zoals promotie/degradatie, de bepaling van de clubkampioen, het slemklassement en de regels met betrekking tot het spelen met invallers en/of andere clubleden dan de eigen partner.

 
Viertallen en Butler

 

Een viertallen wedstrijd is een wedstrijd tussen (minimaal) twee teams. Een team bestaat uit twee paren. Deze wedstrijdvorm wordt vaak gezien als de meest pure vorm van bridge, waarbij de factor geluk tot een minimum is gereduceerd.
Deze wedstrijdvorm wordt (uiteraard) toegepast tijdens de viertallencompetitie van het NBB-district Delft. De viertallentelling wordt echter ook gehanteerd bij de bekercompetities (om de NBB-, de Hoofdklasse en de Elffersbeker), die de NBB organiseert.
De butlertelling is net als de viertallentelling gebaseerd op International Match Points oftewel imps.
 
Downloads

Tenslotte kunt u hier nog enkele nuttige documenten, zoals blanco systeemkaarten en standaard hoog-systeemkaarten downloaden (vanaf de NBB-site).

Verder ook nog: