rAAV96424-k.jpg

Clubhistorie

Bridgeclub Prometheus is opgericht in 1966, als dochtervereniging van de Personeelsvereneinging van de TU Delft. Sinds januari 2009 is BC Prometheus een zelfstandige club.

Ontstaan
In de herfst van 1966 vinden enkele TH-medewerkers, die al enkele jaren meedoen aan de bedrijfsviertallencompetitie, dat het tijd wordt om een echte eigen club op te richten. De oprichtingsvergadering vindt plaats in het oude hoofdgebouw van de TH aan de Oude Delft. Aanwezig zijn onder anderen Henk de Ruiter, Jaap de Waal, Dick van Blitterswijk en Gerard van der Toolen. De drie eerstgenoemde heren vormen het bestuur met Henk de Ruiter als voorzitter. De club telt dan ongeveer 20 leden.
In het begin wordt nauw samengewerkt met de Delftse Bedrijfs Bridgeclub, de organisator van de bedrijfsviertallen. Zo wordt in het voorjaar van 1967 een open parenwedstrijd georganiseerd, waaraan maar liefst 154 paren uit de regio deelnemen, waarvan 28 Prometheus-paren.
Bij de TH-Bridgekampioenschappen 1967 - nu voor het eerst onder auspiciƫn van B.C. Prometheus - treedt de voorzitter van de DBBC op als wedstrijdleider.
In deze periode kost het lidmaatschap f 1,- per maand. Enkele jaren later wordt melding gemaakt van f 9,- per jaar.

Speellocaties door de jaren heen....
Het eerste onderkomen van de bridgeclub is de kantine van Technische Natuurkunde; later wordt een seizoen gespeeld in het Gebouw voor Scheikunde en vanaf 1975 een aantal jaren in de Aula. In 1980 vindt de club zijn (voorlopig) definitieve speelplaats in de kantine van de TPD.
Vanaf ... ??? tot 2007 speelt de club in de kantine van het hoofdgebouw van de Technische Universiteit. Daarna kan de club terecht in E-cast. In 2010 vertrekt de club uit de TU-wijk en gaat spelen in Buurthuis Noord aan de Brasserskade. Huidige locatie is wijkcentrum De Velugel, aan de Aart van der Leeuwlaan.

Voorzitters:

• 1966: Henk de Ruiter (bij het 2e lustrum benoemd tot erelid)
  • 1971: J.A. van der Valk
  • 1976: Piet Korthoven
  • 1978: S.E. Angad-Gaur
  • 1985: Floor Koorneef
  • 1986: Martin Quispel
  • 1991: Gerrit Hakvoort
  • 1997: Rossend Llurba
  • 2004: Eric Winkel
  • 2011: Anke Hom

Clubbladen 1986-1996

Mededelingenblad Bridgeclub Prometheus 1986-1993

Van het mededelingenblad dat tussen 1986 en 1993 verscheen zijn enkele exemplaren bewaard gebleven en gedigitaliseerd. U kunt deze nummers hier downloaden: ze zijn als pdf beschikbaar.

CONTrACT

De voorganger van ons huidige clubblad 'Het Ei' heette CONTrACT. Het eerste nummer verscheen in 1993, het laatste nummer was het lustrumnummer dat in oktober 1996 verscheen ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de club. U kunt deze oude nummers nog eens inkijken, ze zijn als pdf beschikbaar: